Olen jo pitemmän aikaa elänyt siinä uskossa, että Kuopio on aivan saatanan metallinen kaupunki, joten odotin tällaisen kolmen bändin kokooonpanon vetävän Henry's Pubin kaltaisen paikan kevyesti täyteen. Tästä syystä kävin heti Kuopioon saavuttuani hankkimassa ennakkolipun Levykauppa Äx:stä. Ennakkolipulle ei kuitenkaan ollut liiemmin tarvetta, sillä siinä vaiheessa, kun laskeuduin Henry's Pubin portaat alas, paikka oli henkilökuntaa lukuun ottamatta täysin tyhjä. Illan aikana porukka valui hiljalleen lisää, mutta ahtaaksi pieni pubi ei käynyt missään vaiheessa; periaatteessa olisin aivan hyvin voinut kasata rantatuolin lavan eteen ja kuvailla bändejä siitä, ilman että se olisi ketään erityisemmin häirinnyt.
Ominous
Ominous |
Lavalle ei kuitenkaan noussut värikkään etnisen taustan omaava, hyvin päivettynyt death metal -kolmikko, vaan huomattavasti homogeenisemmän taustan omaava, melkoisen kalpean oloinen black metal -viisikko, jonka epäkiitollisena tehtävänä oli soittaa settinsä lähestulkoon tyhjälle salille. Bändin onneksi - ? - jostain kuitenkin pyörähti esiin tyyppi, joka jaksoi elehtiä lavan edessä melkein kokonaisen kappaleen ajan.
Vaikka paikalla ei ollut yleisöä, joka olisi kannustanut Ominousin parhaimpaan suoritukseensa, niin bändi hoiti kuitenkin oman osansa varsin tyylikkäästi: mustassa metallissa oli raivoa, thrashissa kulmaa ja melodioissa tarttuvuutta, joka johdatti ajatukset Dissectionin traagisen uran huippukohtiin.
Sawhill Sacrifice
Sawhill Sacrifice |
Musiikillisesti Sawhill Sacrificesta tuli sekä hyvässä että pahassa mieleen viime kesänä näkemäni Mayhem. Kummankin bändin musiikissa on livenä esitettynä voimaa, joka tuntuu luissa ja ytimissä saakka. Tällä tavoin sekä Sawhill Sacrificen että Mayhemin kuunteleminen keikalla on kaikessa fyysisyydessään hyvin katharttinen kokemus. Tämän voiman ja fyysisyyden varjopuoli on kuitenkin se, että pelkästään fyysinen hyökkäys käy pitemmän päälle puuduttavaksi - jossain kohtaa tarvitaan myös mukaansa tempaavaa tarttuvuutta ja nyansseja.
Jos pääosa Sawhill Sacrificen keikasta oli julmaa ja väkevää sahausta, niin bändi osasi kuitenkin myös hidastaa hienosti kappaleella God In Man. Mainittu kappale toimi livenä todella erinomaisesti. Oman lisänsä kappaleeseen toi vokalistin eläytyvä tulkinta, jossa bändiä ja yleisöä erottava metalliputki oli vain hidaste, ei este.
The Crescent
Illan pääesiintyjä oli rakentanut keikkasettinsä melko vahvasti uudemmilta julkaisulta poimittujen kappaleiden varaan. Mahdollisesti oluen hieman sumentaman muistin syövereistä palautettuna illan aikana kuultiin seuraavat kappaleet: Vesper, Lilitu, Ghost of Saturn, Black Flame of Satan Burning, Lyijysiipi, Ystävämme Nukkuu, Chalk Face, Sielunsyöjä ja Käärmeen Polulla. Näistä viimeisen bändi soitti encorena.
Jos parin ensimmäisen bändin musiikista nauttimista haittasi hieman se, että en tuntenut kunnolla heidän julkaisemaansa materiaalia, niin illan pääesiintyjän suhteen tällaista ongelmaa ei luonnollisestikaan ollut. Tällä tavoin The Crescentin keikka oli puhdasta nautintoa ensimmäisestä kappaleesta aina encoreen saakka.
The Crescent |
Keikan aikana yleisö kaipasi useaan otteeseen kappaletta Väkisinkastettu, mutta vastaus oli aina yksioikoinen "Ei tule tänään". Yhden keikan perusteella ei kannata tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta jos bändiä on alkanut kyllästyttää veivata Väkisinkastettua, niin ehkäpä settiin voisi nostaa joitakin muita klassikkolevyiltä löytyviä helmiä, esimerkiksi Vabzir Camliax, 'tis the Sound of Tempest That Drowns Us Out tai Ye Crystall Sphears. Tällaiset kappaleet voisivat saada Hellwindin tulkitsemina kokonaan uuden elämän.
Lopuksi
Kuopion Henry's Pub on oluen ja lippujen hintoja myöten kaikin puolin miellyttävä paikka. Jos näin hyviä bändejä tulee esiintymään myös tulevaisuudessa, niin varmasti tulee lähdettyä Kuopioon uudemmankin kerran. Toivottavasti seuraavalla kerralla laadukas metalli saa enemmänkin kultisteja liikkeelle.
No comments:
Post a Comment